Από την πρώτη στιγμή που η συγκυρία με έφερε στον χώρο των Ασφαλίσεων, διαπιστώνοντας την ανωριμότητα και την ακόμη και σήμερα υστέρηση της ελληνικής αγοράς σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αντιμετώπισα το όλο θέμα ως μια ξεχωριστή επαγγελματική πρόκληση με πολλές και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.
Είχα την τύχη οι πρώτες ασφαλιστικές γνώσεις και η αρχική εμπειρία να συνδεθούν με την ώριμη ευρωπαϊκή αγορά. Η δραστηριοποίησή μου στον κλάδο των Ασφαλίσεων, είναι πάντα μια συνεχής προσπάθεια υπέρβασης από τη μίζερη αντίληψη της μετριότητας που φθείρει και απαξιώνει. Η ενασχόληση με τον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων δίνοντας έμφαση στις επιχειρηματικές και στις εξειδικευμένες ασφαλίσεις, ήταν εξαρχής συνειδητή επιλογή επαγγελματικής δράσης.
Βασικά εργαλεία η γνώση και η συνεχής ενημέρωση, η εργατικότητα και επιμονή στους στόχους, ο σεβασμός των άλλων και των κανόνων δεοντολογίας, παραμένοντας μακριά από τις τριβές της ρηχής λογικής ή του συνηθισμένου συρμού περί επαγγελματικής ανόδου και καταξίωσης, ακολούθησα αυτό που αργότερα έμαθα πως λέγεται «στρατηγική των γαλάζιων ωκεανών». Δηλαδή, συστηματική προσέγγιση της αγοράς και δραστηριοποίηση σε νέους τομείς όπου πρέπει να αναδείξεις την ανάγκη για μια υπηρεσία ή ένα προϊόν, να πείσεις για την ποιότητα, την αξιοπιστία και το την αξία της προσφοράς σου.
Απέφυγα, και συνεχίζω να αποφεύγω τον έντονο ανταγωνισμό στους γνωστούς τυποποιημένους κλάδους ασφάλισης όπου η πίτα της αγοράς είναι δεδομένη και δεν προδιαγράφονται μεγάλοι ρυθμοί περαιτέρω ανάπτυξης. Κλάδοι, όπου τα περιθώρια για μια ξεχωριστή προσφορά και γόνιμη δράση είναι περιορισμένα και πολύ συχνά ο ανταγωνισμός σε κάνει «να ματώσεις». Δηλαδή, μιλάμε για αγορά και πρακτικές που χαρακτηρίζονται με το κόκκινο χρώμα και κατά τη σύγχρονη θεωρία λέγεται αγορά των «κόκκινων ωκεανών».\
Από την άλλη πλευρά οι «γαλάζιοι ωκεανοί» δίνουν την αίσθηση του βάθους, είναι ανεξερεύνητοι και προσφέρουν περιθώρια ανάπτυξης. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τον κλάδο ασφάλισης επαγγελματικών και επιχειρηματικών κινδύνων με βασικό άξονα την Αστική Ευθύνη στις διάφορες μορφές που εμφανίζεται στη σύγχρονη πρακτική λειτουργία του κοινωνικού & οικονομικού συστήματος:
Γενική Αστική Ευθύνη (έναντι του Κοινού / Τρίτων),
Εργοδοτική Ευθύνη (έναντι των Εργαζομένων),
Επαγγελματική Ευθύνη (έναντι Πελατών και Τρίτων),
Ευθύνη Προϊόντος (έναντι Καταναλωτών - Πελατών),
Περιβαλλοντική Ευθύνη (έναντι του φυσικού περιβάλλοντος),
Ευθύνη Μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικών Οργάνων Επιχείρησης (έναντι Μετόχων, Χρηματοδοτών, Αρχών, Εργαζομένων, Κοινού).
Η συγκεκριμένη επικοινωνιακή προσπάθεια στο χώρο του διαδικτύου έχει ως γνώμονα - τίτλο «Αστική Ευθύνη & Ασφάλιση». Στοχεύει δε υπεύθυνα να ενημερώσει και να προβληματίσει προκαλώντας γόνιμο διάλογο και υγιή ανταγωνισμό στα πλαίσια της αγοράς.
Ο Γιώργος Κουτίνας μετά από 12χρονη εμπειρία Μηχανικού, εισήλθε στον ασφαλιστικό χώρο το 1992. Έχοντας εργασθεί αρχικά ως Underwriter σε Διεθνή Ασφαλιστικό Όμιλο, δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος σύμβουλος επαγγελματικών & επιχειρηματικών ασφαλίσεων, εστιάζοντας στην επαγγελματική αστική ευθύνη, σε τεχνικά έργα και σε εξειδικευμένους κινδύνους. Η παρούσα επικοινωνιακή προσπάθεια στοχεύει στην υπεύθυνη ενημέρωση και στην καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης που υστερεί σημαντικά στη χώρα μας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου