Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ _ Ακολουθώντας τη «Στρατηγική των Γαλάζιων Ωκεανών» ( http://bit.ly/jH2Inx )



Αφορμή για το παρόν επικοινωνιακό σημείωμα, σχετιζόμενο με παλαιότερο για τη «Στρατηγική των Γαλάζιων Ωκεανών» http://bit.ly/jH2Inx ), υπήρξε σχετικό δημοσίευμα του κ. Ε. Σπύρου στην ηλεκτρονική εφημερίδα NextDeal, το οποίο αναφερόταν στη συμμετοχή μου με ομιλία σε Διεθνές Ασφαλιστικό Forum, 7-8 Ιουλίου 2011, στην πόλη Baku του Αζερμπαϊτζάν
Σημειώνω πως ο κ Σπύρου Εκδότης πρόσφατα παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο ιστορικό κτήριο της παλαιάς Βουλής το βιβλίο του με τίτλο "ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ" (πρόκειται για βιβλίο που πέρα από τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα που χαρακτηρίζουν το συγγραφέα με ξεχωριστή προσφορά του στον παρεξηγημένο κλάδο των Ασφαλίσεων στη χώρα μας, βασίζεται σε ντοκουμέντα κατά τα οποία Έλληνες Ασφαλιστές & Έμποροι (διαμεσολαβούντες - Brokers), που έδρασαν και ήκμασαν στις παραδουνάβιες περιοχές της Οδησσού, της νότιας Ρωσίας, της Βιέννης, Τεργέστης κλπ διέθεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά υποστηρίζοντας τον υπόδουλο ελληνισμό και τη Φιλική Εταιρεία, πριν την ελληνική επανάσταση του 1821.  Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο. Ωστόσο, έχει κάποια ιστορική βάση και δεν παύει να αποτελεί ένα θετικό μήνυμα τη σημερινή εποχή της ευρύτερης κρίσης που βιώνουμε ως χώρα και ως λαός.
Τα αδιέξοδα προβληματίζουν και ενεργοποιούν νέες δυνάμεις. Είναι βέβαιο πως ο καθένας μπορεί και πρέπει να πάρει τα μηνύματά του και ανάλογα να πράξει ως επαγγελματίας, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου. Εγώ πάντως, συνειδητά και με προσωπική ευχαρίστηση προσπαθώ να συμβάλλω θετικά στην αναβάθμιση του επαγγελματικού χώρου στον οποίο ανήκω, εκφράζοντας ιδέες και απόψεις δοκιμασμένες στην σύγχρονη διεθνή ασφαλιστική πρακτική. Η συγκεκριμένη επικοινωνιακή προσπάθεια στο χώρο του διαδικτύου  έχει ως γνώμονα την «Αστική Ευθύνη & Ασφάλιση». Στοχεύει υπεύθυνα να ενημερώσει και να προβληματίσει  προκαλώντας γόνιμο διάλογο και υγιή ανταγωνισμό στα πλαίσια της αγοράς. Ως νέο στοιχείο προσθέτω λέξη μία, λέγοντας «της ευρύτερης αγοράς».
Ακολουθώντας τη θεωρία για «στρατηγική των γαλάζιων ωκεανών», που πρακτικά σημαίνει «συστηματική προσέγγιση της ευρύτερης αγοράς και δραστηριοποίηση σε νέους τομείς όπου πρέπει να αναδείξεις την ανάγκη για μια υπηρεσία ή για ένα προϊόν, να πείσεις για την ποιότητα, την αξιοπιστία και το την αξία της προσφοράς σου», διαφαίνεται πως το σύγχρονο επιχειρείν δεν έχει όρια. Οι «γαλάζιοι ωκεανοί» δίνουν την αίσθηση του βάθους, είναι ανεξερεύνητοι και προσφέρουν περιθώρια ανάπτυξης. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τη επιλογή επαγγελματικής δράσης στον κλάδο ασφάλισης επαγγελματικών και επιχειρηματικών κινδύνων. Προς τούτο, με βασικό άξονα την Αστική Ευθύνη στις διάφορες μορφές που εμφανίζεται στη σύγχρονη πρακτική λειτουργία του κοινωνικού & οικονομικού συστήματος. Συγκεκριμένα:
- Γενική Αστική Ευθύνη (έναντι του Κοινού / Τρίτων),
- Εργοδοτική Ευθύνη (έναντι των Εργαζομένων),
- Επαγγελματική Ευθύνη (έναντι Πελατών και Τρίτων),
- Ευθύνη Προϊόντος (έναντι Καταναλωτών - Πελατών),
- Περιβαλλοντική Ευθύνη (έναντι του φυσικού περιβάλλοντος),
- Ευθύνη Μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικών Οργάνων Επιχείρησης (έναντι Μετόχων, Χρηματοδοτών, Αρχών, Εργαζομένων, κλπ).                                                                                

Η προσωπική επαγγελματική προσπάθεια, απαλλαγμένη από στυγνά επιχειρηματικά κίνητρα, ακόμη και αν για ορισμένους φαντάζει ως "ρομαντικό επιχειρείν στα χρόνια της μιζέριας", θεωρώ πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου